Over kittens van ons

Wij hebben op hobby basis zo nu en dan een nestje kittens beschikbaar. De kittens vinden hun nieuwe huisje volgens een interesselijst. We hebben graag eerst persoonlijk contact met je, zodat we weten wie jij bent en we een idee hebben van welk kitten bij je zou kunnen passen.

Zodra een van onze poezen is gedekt en de dracht is bevestigd kondigen we dit aan op de website en Facebook. Dit is tegelijkertijd de opening van de interesselijst. Hier kunt u zich op inschrijven als u interesse heeft in een kitten van Nova Gaya.

Als de bevalling is geweest laten we dit weten aan iedereen op de interesselijst en kunnen de bezoekjes gepland worden voor het uitzoeken van een kitten. Het is belangrijk om een kitten uit te zoeken waarmee de klik met het karakter het grootst is en het kitten bij u past voor alle komende hopelijk 12 tot 20 jaar. Tijdens de bezoeken wordt een kitten gekozen en wordt de reservering vastgelegd door middel van een aanbetaling.

Uiteraard ben je altijd welkom voor een tweede bezoek en houden we je tijdens het wachten op de hoogte van je toekomstige kleine kitten.

Kittens krijgen bij ons met 9 en 12 weken vaccinaties en worden met 13 weken gecastreerd. Ook zal je kitten een chip hebben en krijg je een stamboom en paspoort mee. Als de vaccinaties en castratie goed zijn verlopen is je kitten er met 14 weken helemaal klaar voor om naar zijn of haar nieuwe huisje te mogen.

De ouders waarmee gefokt wordt zijn zorgvuldig uitgezocht, geselecteerd op gezondheid, karakter en uiterlijk. Ook zijn ze getest op erfelijke ziekten HCM, PKD en CIN, door middel van een echo en krijgen een bloedonderzoek naar Fiv en FelV.

Kijk voor meer informatie op de pagina’s Huidige Kittens, Vorige Nestjes en Planning.